Hoe je een antislipdek dus niet moet schilderen

Regelmatig zien wij dat op het TBS een antislipverf is aangebracht die niet geschikt is voor TBS. Een gewone verf is absolute niet geschikt om TBS platen mee te schilderen. Een standaard antislip potje uit de scheepswinkel is ook niet geschikt om TBS mee te schilderen.

De foto’s hieronder geven een goed beeld van wat er na verloop van tijd gebeurt met antislipverf die niet geschikt is. De antislipverf gaat scheuren, slijt sneller waardoor het zijn functie verliest en tevens heeft het geen goede hechting op het TBS waardoor de verflaag los gaat zitten. 

Bovendien komt het vaak voor dat de gebruikte verf niet de originele RAL-kleur heeft, omdat het meestal gaat om de standaard pot antislipverf die in de scheepswinkel te koop is. Mooi is anders!

Antislipdek herstellen is voor ons geen probleem

Regelmatig komt het voor dat men zelf het TBS heeft geschilderd en met een verf die niet geschikt is en wij dit moeten herstellen. Voor ons is het geen enkel probleem om deze loopvlakken te herstellen en te voorzien van een goed verfsysteem die wel geschikt is voor TBS en in de originele RAL- kleur!
Het enige is dat er enorm veel tijd in gaat zitten om zo’n dek weer goed te herstellen. Zonder van de tijd en het geld!

De voordelen van onze antislipverf voor het dek van een boot

Wij maken gebruik van een speciale antislipverf die wij geschikt maken voor verschillende ondergronden. Dit systeem heeft een veel betere hechting en is veel slijtvaster waardoor het langer zijn kleur en functie behoudt, tevens is de verf door verschillende toevoegingen elastisch/ buigzaam dus zeer geschikt voor TBS. Door het intensieve gebruik, want op antislip wordt veel gelopen en de loopvlakken worden regelmatig geschrobd, is een goede antislipverf een vereiste.

3 redenen hoe je niet een antislipdek moet schilderen 1
3 redenen hoe je niet een antislipdek moet schilderen 2
3 redenen hoe je niet een antislipdek moet schilderen 3