Werkwijze aanbrengen antislipdekverf
Stap 1: inspectie van de delen
Vooraf verifiëren wij telefonisch of per mail met de klant over de staat van de oppervlakken die geschilderd moeten worden en of de oppervlakken niet eerder zijn geschilderd. Als blijkt dat het TBS eerder is geschilderd dan zal de oude verf in zijn geheel verwijderd moeten worden.
Stap 2: reinigen van het oppervlak
Een juiste voorbehandeling biedt een goede basis voor de aan te brengen antislipverf.
Indien eerdergenoemde akkoord is bevonden gaan wij het oppervlak reinigen met water en een special reinigingsmiddel. Alle oppervlakken, randen en kieren worden met een speciale borstel behandeld om al het vuil te verwijderen, daarna laten wij alles goed drogen.
Stap 3: voor ontvetten
Producten die op het oppervlak voorkomen zoals vet of olie kunnen de werking van andere voorbehandelingen belemmeren. Voor het schuren gaan wij eerst ontvetten, hierdoor voorkomen wij dat er vet of olie in de oppervlakken wordt geschuurd.
Stap 4: schuren, plamuren en strak maken
Wij schuren machinaal met afzuiging en met schuurpapier met verschillende korrelgrootte om een goede hechting te creëren voor de antislipverf. Schuren doen wij met professionele Festool machines en met 3M hoogwaardig schuurpapier.
Stap 5: tussendoor ontvetten
Nu verwijderen wij alle eventuele schuurstof en wederom zullen de delen worden ontvet.
Stap 6: strak afplakken met de juiste tape
Het afplakken verdient serieuze aandacht. Om deze reden bezuinigen wij niet op materialen omdat wij het hoogst mogelijke kwalitatieve resultaat willen bereiken. Een goede tape is nu eenmaal 5x duurder en bij goed afplakken is een lijn ook echt strak en zijn de hoeken of bochten ook van een hele scherpe kwaliteit.
Stap 7: laatste keer ontvetten
Na controle van de tape gaan wij wederom alles ontvetten en laten wij de ontvette delen even uitdampen.
Stap 8: mengen van de antislipverf
Nu mengen wij de antislipverf met diverse pasta’s en korrels om de grofheid en glansgraad te bepalen. Dit betreft ook een serieuze aangelegenheid; gewicht, maateenheid en goed machinaal doormengen is een vereiste.
Stap 9: aanbrengen van de antislipverf
Het aanbrengen van de antislipverf doen wij met een speciale roller die ten eerste geschikt is voor onze antislipverf en ten tweede de juiste structuur heeft.
Aanbrengen van de verf dient te geschieden onder invloed van de juiste temperaturen en met de juiste techniek. In verband met aanzetten en streepvorming van de verf is het schilderen niet mogelijk bij een onjuiste temperatuur. Wij nemen geen enkel risico en gaan alleen voor kwaliteit.
Stap 10: verwijderen van de tape
Als laatste stap verwijderen wij de tape en controleren op eventuele verfspatten van de roller en halen die indien nodig weg. Nu dient er twee dagen niet op de geschilderde oppervlakken te worden gelopen, de antislipverf moet eerst goed uitharden. Na uitharding kan u héél wat jaren genieten van een mooi dek voorzien van antislipverf!